ÇÖZÜMLERİMİZ

Telefon Santral Sistemleri

 

PBX (Özel Santral) yani bir şirket içerisinde kullanılan özel telefon şebekesine verilen addır. PBX telefon sisteminde kullanıcılar iç hat haricinde telefon görüşmeleri yapmak için birkaç tane dış telefon hattını kullanabilir.

Şirket içi dahili ve harici görüşmeler bu santral üzerinden yapılabileceği gibi PBX ile dışarıdan gelen aramalar isteğe bağlı olarak yönlendirilebilir, aktarma yapılabilir veya dışarı yapılan aramalar kısıtlanabilir. Kullanıcılar şirket içi arama ve yönlendirme yapabilir ve harici hatlara bağlanabilirler.

PBX kullanan bir şirket birden fazla harici telefon hattını müşterilerine tek telefon numarası ile sunabilir. Yani şirketin telefon numarasını arayan müşteriler birinci hat meşgul olsa bile ikinci, üçüncü veya boş olan diğer hatlardan birine yönlendirilir. Böylece müşteri telefonda beklemez ve daha kaliteli bir hizmet almış olur. Ayrıca tek numara altında birden çok alt numara tanımlaması yapılabileceğinden bu sınır PBX sunucu veya cihazınızın kapasitesi ile sınırlıdır.

PBX Sistemler iki ana grupta toplanabilir:

Analog PBX sistemler:

Analog sistemler bir çağrıyı karşılayabilmek için analog bileşenler kullanmaktadır. Arayan kullanıcı telefonu kaldırdığı anda genellikle bir bilgisayar olan PBX sunucusuna bir giriş/çıkış sinyali gönderilir. Sinyal ana kontrole gönderildikten sonra, sistemden geriye bir arama tonu döndürülür. Daha sonrasında arama tonunu alan kullanıcı aramak istediği kişinin telefon numarasını tuşlar. Bu arama aşaması arayan kişinin konuşma yolunda dahili kablolarda yapılır.

Dijital PBX sistemler:

Dijital bir PBX telekomünikasyon şirketine, Direk Dış Arama (Direct Outward Dial DOD) adı verilen bir hat grubu devresiyle bağlanırlar. Genel olarak kullanılan dijital PBX santraller T1 taşıyıcı sistem üzerinden işlem yapan 24 dijital hat grubuna sahip 256 dijital ses ve veri istasyonu sağlayan sistemlerdir. Bunun yanı sıra küçük PBX santrallerde kullanılabilmektedir. Ortalama küçük bir PBX santral 30 istasyon destekler fakat şirketin gelişen ihtiyaçlarına bağlı olarak kolaylıkla genişletilebilirler.

IP Telefon Sistemleri;

Network ağı üzerinden haberleşirler. IP santraller kolay yönetilebilir olması kadar güvenli olmasıyla da ön plana çıkar. Bilgisayarlar ile aynı ağ üzerinde çalışabildiği için kurulum ve bakım maliyeti açısından da oldukça caziptir. geleneksel Pbx santrallerin aksine gelişmeye açık, kolay kontrol edilebilir ve son derece güvenlidir. Aboneler Network ağı üzerinden IP protokolünü kullanarak haberleşir. Klasik telefon hatları ses görüşmesi 64 Kbps bant genişliği kullanırken IP telefon sistemleri sadece 8 Kbps bant genişliği kullanır.

Ayrıca IP Pbx sistemler klasik Pbx sitemlere göre çok daha yeteneklidir.  Santral içi görüşme sağlamanın yanında uzaktan erişim, videolu görüşme, çağrı kaydetme, sesli mesaj gibi birçok yenilikçi özelliği de abonelere sunar.

IP Telefon santrallerinin en büyük avantajları şunlardır;

♦   Mobil cihazlarınızdan ofis dışından santralinize bağlanarak IP telefonunuzu kullanabilirsiniz.

♦   Farklı birimlerdeki santraller arasında IP bağı kurularak ücretsiz görüşme yapılabilir.

♦   Kapasite artırmak için santrala yeni kartlar eklenmesi gerekmez.

♦   Kablo ağı gerektirmez, bilgisayar ağı veya kablosuz ağlar direkt olarak kullanılabilir.

♦   IP santralların bakımı ve programlaması basit bir Web arayüzü ile kolayca yapılabilir.

♦   IP altyapısı sayesinde farklı yazılım ve sosyal medya araçlarıyla entegrasyona açıktır.

♦   IP sistemlerde Video IP telefonlar ile görüntülü görüşme yapmak mümkündür.

 

 

©2018 - AKARE ELEKTRONİK SAN.TİC. Tüm Hakları Saklıdır. TTKobi Hazır Web Sitesi