HABERLER
IP Kamera Pazarının Geleceği Hakkında ve Fazlası

Global Market Insights, tarafından yayınlanan yeni bir araştırma raporuna göre IP kamera pazarının, %25 bileşik yıllık büyüme oranı ile 2024 yılına kadar 20 milyar doları geçmesi bekleniyor.

Teknolojik gelişmeler, internet bağlantısının her yerde bulunması ve uzaktan izleme talebinin artması, tahmin dönemi boyunca IP kamera pazarının büyümeyi yönlendireceği öngörülüyor.

4K çözünürlük, edge-based video analizi ve H.265 yüksek verimli video kodlamanın yaygınlaşması gibi teknolojik ilerlemelerin de talebi teşvik edeceği tahmin ediliyor.

Ağ kamera pazarında artan sayıda oyuncu ve üretim maliyetlerinin düşmesi dünya genelindeki büyümeyi hızlandırıyor.

Son yıllarda yaşanan küresel terör saldırıları, hükümetlerin kamu güvenliğine daha fazla dikkat etmeleri gereğini vurgularken, düşen IP kamera fiyat eğilimi, analog sistemler ile olan uçurumu azaltmaya yardımcı oluyor.

Küresel IP kamera pazarı, yüksek çözünürlük ihtiyacı, güvenlik altyapısını iyileştirmek için devlet yatırımları, toplam sahip olma maliyetinde düşüş ve akıllı ev cihazları gibi güvenlik dışı uygulamalardan gelen talep artışı gibi eğilimlere dikkat çekiyor. Akıllı ev otomasyonu, e-POS terminalleri, Otomatik Plaka Tanıma (ANPR) gibi erişim kontrol sistemleri ile entegrasyon gibi güvenlikle ilgili olmayan uygulamalardan gelen artan talep, Pazar için ek fırsatlar sunuyor. Dahası, geliştirilmiş sensörlerin kullanılabilirliği, yeni video analiz yetenekleri, termal görüntüleme, mobil erişimin, akıllı bina kontrolü ve 360 derecelik gibi teknolojilerin daha geniş bir şekilde benimsenmesi gibi faktörler, IP kamera pazarının yaygınlaşmasına büyük katkıda bulunuyor.

 

©2018 - AKARE ELEKTRONİK SAN.TİC. Tüm Hakları Saklıdır. TTKobi Hazır Web Sitesi